which of these cinemas does not have an option that will work for thomas and his sister
Logo

Nursing Elites

ATI TEAS 7

Reading TEAS Practice Test

1. Which of these cinemas does not have a suitable option for Thomas and his sister?

Correct answer: A

Rationale: Only Twin Theatres does not offer a showing before 6 p.m. or after 10 p.m., which are the only times Thomas and his sister are available. The other cinemas - Reveler Cinema, Big Screen 14, and Best Seat in The House - have showings that fall within their available time slots, making them viable options for Thomas and his sister. Therefore, Twin Theatres is the correct answer. Reveler Cinema has showings at 5:45 p.m. and 7:15 p.m., Big Screen 14 has showings at 6:00 p.m., 6:45 p.m., 9:10 p.m., and 10:05 p.m., and Best Seat in The House has showings at 8:20 p.m., 9:55 p.m., and 11:25 p.m.

2. Which of the following is true about calcium-rich foods? I. Canned salmon with bones contains calcium. II. Cheese is a lactose-free food. III. Condensed soup made with water is a calcium-rich food.

Correct answer: A

Rationale: The correct answer is 'I only.' Canned salmon with bones contains calcium as the bones are a good source of calcium, making statement I true. However, statement II is false as cheese is not a lactose-free food. Statement III is also incorrect as condensed soup made with water is not necessarily a calcium-rich food. Other calcium-rich options include dairy products like milk, yogurt, and specific non-dairy products like calcium-fortified juices, canned fish with bones, soybeans, and leafy greens.

3. What role do the spiracles play in the respiration of the insects described in the passage?

Correct answer: A

Rationale: The spiracles in insects serve the crucial function of allowing them to breathe atmospheric air even when submerged. The passage explains that insects have a system of branching air-tubes that carry atmospheric air with oxygen to all tissues. The air enters these tubes through paired air-holes or spiracles, enabling insects to respire even when they are underwater. Choices B, C, and D are incorrect because the spiracles do not protect internal organs from water pressure, filter oxygen from water for underwater breathing, or expel carbon dioxide from the body. The primary role of spiracles is to facilitate respiration by allowing insects to access atmospheric air.

4. Jensen has been assigned a project on ancient Greece, but the project terms are general. This means that he can select any topic of interest to him from Ancient Greece and focus his project around this. Jensen is overwhelmed and does not even know where to begin. What section of the library should he check first for general information about ancient Greece?

Correct answer: D

Rationale: Jensen should check the 900 section of the library for general information about ancient Greece. In the Dewey Decimal Classification system, the 900 section covers history and geography. Ancient Greece falls under the category of history, so Jensen can find a wide range of resources related to ancient Greece in this section, which will provide him with a good starting point for his project. Choice A (100) refers to Philosophy and psychology, Choice B (200) to Religion, and Choice C (400) to Languages, which are not directly related to ancient Greece, making them incorrect options.

5. This passage is most likely taken from a(n) _____.

Correct answer: A

Rationale: The passage reads like a self-help manual as it offers advice and guidance on managing money and achieving financial independence. It provides practical tips on making and keeping money, emphasizing the importance of living within one's means. The content is focused on providing instruction rather than personal experiences (autobiography), formal letters (epistle), or fictional storytelling (novel).

Similar Questions

According to the passage, what effect does encountering an automobile with eighteen wheels have on the hypothesis 'All automobiles have only four wheels'?
Does the author imply that she believes the hero should be more nuanced and less unconditionally good in U.S.-made movies?
What is the purpose of the passage?
In the statement above, several items are italicized, while only one is placed in quotation marks. According to the rules of punctuation, the following should be placed in quotation marks: article titles, book chapters, short stories, and episodes of television shows. Considering the list of works that Angela read, into which category does 'The Cask of Amontillado' most likely fit?
Which of the following would be the best concluding statement for this passage?

Access More Features

ATI TEAS Premium Plus
$149.99/ 90 days

  • Actual ATI TEAS 7 Questions
  • 3,000 questions with answers
  • 90 days access

ATI TEAS Basic
$99/ 30 days

  • 3,000 Questions with answers
  • 30 days access

Other Courses