ATI TEAS 7
TEAS Test Reading Questions
1. Which of the following best describes the purpose of the passage?
- A. to inform Mr. Morgan that he will likely not receive an offer for the job of Lead Technician due to the high number of applicants
- B. to express gratitude to Mr. Morgan for applying for the position of Lead Technician
- C. to offer Mr. Morgan the position of Lead Technician
- D. to notify Mr. Morgan that the review of candidates will take longer than expected
Correct answer: A
Rationale: The purpose of the passage is to inform Mr. Morgan that he will likely not receive an offer for the job of Lead Technician due to the high number of applicants. The passage mentions the high volume of applications and the competitive nature of the selection process, indicating that Mr. Morgan may not be successful. Choice B is incorrect because the passage does not express gratitude to Mr. Morgan but rather informs him of the situation. Choice C is incorrect as there is no offer made in the passage. Choice D is incorrect as the passage does not specifically state that the review will take longer than expected, but rather that it will take longer than previously stated.
2. Who is the author of this article?
- A. The New York Times
- B. Edwin M. Stanton
- C. Frederick Seward
- D. Major Rathburn
Correct answer: A
Rationale: The correct answer is A, 'The New York Times.' The article is an excerpt from The New York Times, which is a renowned newspaper known for publishing articles on various topics. The other options, Edwin M. Stanton, Frederick Seward, and Major Rathburn, are specific individuals mentioned within the article but are not the authors of the article. Edwin M. Stanton is identified as the Secretary of War, Frederick Seward is mentioned as one of the individuals harmed during the assassination, and Major Rathburn is present in the scene described in the article. Therefore, the most likely author of this article is The New York Times, a reputable source for news coverage.
3. Julie Walker-Mayfield plans to register for fall classes at Chatham College. She works during the day and doesn't get off work until 5:30 PM. She also has no internet access at work and will have to register for classes once she gets home. Taking into account her personal schedule and the registration schedule provided by the college, when will she be able to go online to enter the registration system and select her classes?
- A. Monday, 10 AM-12 PM
- B. Monday, 5-7 PM
- C. Tuesday, 5-7 PM
- D. Tuesday, 8-10 PM
Correct answer: C
Rationale: Julie Walker-Mayfield doesn't get off work until 5:30 PM, so she won't be able to register for classes until she gets home. Considering she needs time to unwind after work and settle in, the earliest and most suitable time for her to enter the registration system and select her classes is Tuesday, 5-7 PM. Choice A is incorrect as it falls on Monday, and she gets off work at 5:30 PM. Choices B and D are also incorrect as she needs time to settle in after work before going online to register.
4. What is the best summary of this article?
- A. The assassin who tried to kill President Lincoln and Secretary Seward escaped into the night. After having fired his pistol at the president, he barely eluded authorities and hurried to Seward's residence. There, he stabbed both the secretary and his son, Frederick Seward.
- B. A single assassin went on a rampage tonight, starting at Ford's Theater and absconding into the night. He currently remains at large.
- C. President Lincoln was shot by an assassin at Ford's Theater; the president is not expected to survive. Secretary Seward and his son were also attacked by an assassin at their home this evening. They remain unconscious, and their chances of survival are questionable. General Grant was scheduled to be at the theater, but changed his plans and was not harmed by the evening's events.
- D. General Grant is poised to take over the role of the presidency should President Lincoln die from wounds inflicted upon him at Ford's Theater. Grant was present at a recent Cabinet meeting, where Lincoln expressed hope for the future and spoke kind words about General Lee and the Confederacy.
Correct answer: C
Rationale: Choice C is the best summary of the article. It encapsulates the key events that occurred, including President Lincoln being shot at Ford's Theater, the attack on Secretary Seward and his son at their home, and General Grant avoiding harm. It accurately reflects the major developments and outcomes of the tragic events described in the article. Choices A, B, and D are incorrect because they either focus on specific aspects of the events and omit critical details or introduce irrelevant information not present in the article extract.
5. Which of the following is part of the world view, with which we may not agree, that the author implies we might absorb from these movies if we're careless and unquestioning:
- A. Enemies of the U.S. do not ever fight for legitimate causes.
- B. The community is morally bankrupt.
- C. The U.S. is complex.
- D. The U.S. is not skilled at warfare.
Correct answer: A
Rationale: The correct answer is A. Throughout the text, the author discusses how American war movies often portray U.S. enemies as lacking legitimate causes. This portrayal can lead to a simplistic view of global conflicts and perpetuate stereotypes. Choice B is incorrect as the text does not discuss the community being morally bankrupt. Choice C is incorrect as the focus is not on the complexity of the U.S. but on the portrayal of enemies and heroes. Choice D is incorrect as the text actually mentions that the hero in the movies is highly skilled at warfare.
Similar Questions
Access More Features
ATI TEAS Premium Plus
$149.99/ 90 days
- Actual ATI TEAS 7 Questions
- 3,000 questions with answers
- 90 days access
ATI TEAS Basic
$99/ 30 days
- 3,000 Questions with answers
- 30 days access